Rego
כניסת לקוחות
דף הבית » קידום אתרי שופיפיי: איך עושים את זה נכון?

קידום אתרי שופיפיי: איך עושים את זה נכון?

SEO כללי תוכן
תוכן עניינים
  1. פלטפורמת שופיפיי - הדבר הגדול הבא בעולם אתרי האיקומרס
  2. קידום אתרי SEO לאתרי שופיפיי
  3. קידום אתר שופיפיי שלב אחרי שלב:
  4. כמה קידום אתר שופיפיי יעלה?

פלטפורמת שופיפיי – הדבר הגדול הבא בעולם אתרי האיקומרס

לפני מספר חודשים השתתפנו בכנס הרשמי של שותפי shopify בישראל, הלוא הם חברת WEDEV.
החברה הזו היא אחת המקצועניות הגדולות בפיתוח וניהול אתרי שופיפיי בישראל (ולא במקרה גם שותפים שלנו) ובכנס העמקנו בהזדמנויות העסקיות המטורפות שיש לפלטפורמת שופיפיי להציע ובאופן כללי גם התחזקה ההבנה במה שכבר ידענו לפני: שופיפיי כאן כדי להישאר, הפלטפורמה הזו נותנת פייט רציני לוורדפרס והיא הדבר הגדול הבא בעולם הצרכנות באונליין.

קצת היסטוריה

שופיפיי היא פלטפורמת מסחר אלקטרוני פופולרית שמאפשרת לעסקים להקים ולנהל חנויות מקוונות בקלות. היא מציעה מגוון כלים לניהול מוצרים, תשלומים, משלוחים ושירות לקוחות, והיא מתאימה לעסקים בכל הגדלים.

נכון לשנת 2024, ישנם מעל 4 מיליון אתרי אינטרנט ברחבי העולם שמשתמשים בשופיפיי. בישראל, מספר האתרים שמשתמשים בפלטפורמה נמצא במגמת עלייה מתמדת, עם מעל 10,000 חנויות פעילות נכון להיום.

קידום אתרי SEO לאתרי שופיפיי

בעבר הייתה תפיסה שאתרי שופיפיי אינם נוחים לצורך SEO ויש להם יותר מידי מגבלות. גם היום יש עדיין לא מעט אתגרים טכניים (שמיד נדבר עליהם) אבל יש להם פתרונות מעולים שאנחנו כבר יודעים להמליץ ללקוחות שלנו כיצד ליישם כדי להביא את האתר למקומות הראשונים בגוגל בקלות. המסקנה המשמעותית שחשוב להבין היא שאם תשקיעו בבניית תשתית SEO נכונה, תוכלו להגדיל את התנועה האורגנית לאתר באלפי אחוזים ולהנות מ ROI גבוה במיוחד.

מתי כדאי להכניס חברת SEO לתמונה?

בגדול, ככל שחברת ה SEO תתחיל לעבוד על האתר בשלב מוקדם יותר (בין אם אתם מקימים אתר חדש או עוברים מפלטפורמה אחרת), אתם תרוויחו תשתית SEO נכונה שתאפשר להתקדם מהר יותר כבר בשלב השקת האתר

חשוב ביותר!!! – גם אם אתם לא עובדים עם חברת SEO אבל האתר היה פעם בפלטפורמה אחרת, אסור לשכוח לבצע הפניות 301 לכתובות הישנות של האתר כדי לא לאבד את התנועה והדירוגים על הכתובות הקיימות.

יתרונות קידום אתר שופיפיי – למה הפלטפורמה הזו טובה לבעלי עסקים?

  1. ממשק ניהול נוח ויעיל שלא משאיר מקום לטעויות. ואם לפני שנה היה לכם נוח – אז עכשיו יש גם AI assistant שעוזר לכם לנווט בתוך ממשק הניהול כדי לבצע שינוים או לשנות הגדרות גם אם לא מצאתם אותן במבט ראשון.
  2. התאמה מושלמת לצרכים של חנות אינטרנטית: אופציות מגוונות לעמודי תשלום, שמירת פרטי אשראי וכתובת, אפשרויות משלוח מגוונות, יצירת מבצעים מסוגים שונים (קנה X שלם Y, מחירי 1+1, מבצעים לחברי מועדון מחוברים וכולי).
  3. מערכת CRM וניהול הזמנות פנימית יעילה, הכוללת דשבורדים, גרפים ונתונים שיחסכו לכם תשלום של אלפי שקלים לאנליסטים.
  4. אינטגרציות עם כלים צד ג’ ותוספים בצורה קלה ומהירה.
  5. חנות אפליקציות (מקביל לחנות התוספים של וורדפרס) שמאפשרת להוסיף לאתר מגוון יכולות ומודולים על פי הצרכים העסקיים שלכם.
  6. הזדמנויות התרחבות לקהלים חדשים: הוספת market-ים, שפות ומטבעות כולל תרגום בשילוב כלי AI בקליק! – הרבה יותר פשוט ממה שוורדפרס מציעים ויכול להביא תוספת עצומה של טארפיק ומכירות ממדינות חדשות.
  7. הגדלת Engagement – מגוון טמפלייטים של פופאפים, סקרים ופעולות מניעות לרכישה לפני שלב הקנייה וגם אחריה. חוות דעת מובנות, אוטומציות לחברי מועדון, חבר מביא חבר, תוכניות אפיליאייט ועוד ועוד. פשוט מדהים.
  8. חשיבה מוכוונת CR – שופיפיי מציעה מגוון טרידים ודרכים להגדיל את אחוז הרכישה באתר על ידי תצוגה ויזואלית חדשה של מוצרים בתלת מימד או בתוך חלל רצוי, ג’ינרוט תמונות מוצר על פי ההנחיות שלכם ועוד ועוד כלי AI שמשתלבים בניהול החנות ומשדרכים את חוויית הניהול שלכם.
  9. סכימות מובנות באתר – כאשר תיצרו מוצר, אוטומטית תיווצר סכימת rich results מסוג מוצר, וכנ”ל לגבי עמודי מאמרים, עמודי קולקציות וכולי. אולי זה נשמע מובן מאליו – אבל זה לא ככה בפלטפורמות אחרות 🙂

האתגרים המרכזיים בקידום אתרי Shopify

  1. התאמה נמוכה לאזור מאמרים ובלוגים באתר – בגלל שהפלטפורמה היא ייעודית לאתרי איקומרס, ברירת המחדל של התבנית מציעה page layout יחסית פשוט ולא כלכך מוצלח לעמודי מאמרים ובלוג, שידועים בחשיבותם ל-SEO. זה כן בר שינוי אבל דורש התערבות של מתכנת ונעשית בצורה פחות נוחה מאשר באתרי וורדפרס.
  2. מבנה URL קבוע – בשונה מאתרי וורדפרס, אין אפשרות לשלוט על מבנה ה-URL. היום זה כבר קצת פחות קריטי מבחינת הדירוג שגוגל מעניק לעמוד, אבל כן פחות נוח כאשר רוצים למדוד תנועה/דירוגים/ביטויים על פי Path מסויים או נישה באתר.
  3. עלויות פיתוח – מערכות סגורות לרוב יעלו יותר מפני שכל שינוי ידרוש רכישה של אפליקציה מהחנות או תשלום למתכנת. הזמינות של מתכנתי וורדפרס בישראל (לפחות מהניסיון שלנו) גבוהה יותר מאשר של חברות פיתוח שופיפיי ולא פשוט למצוא חברה שיודעת לתת מענה גם לחלק של עיצוב התבנית והאתר וגם לכל ההתממשקויות מאחורה.
  4. בניית היררכיית פירורי לחם באתר – בניגוד לאתרים בפלטפורמות אחרות, שופיפיי לא תומכת ברמות של קטגוריות, דבר שהוא מאוד חשוב בקידום אתר.
    לדוגמה: באתר לקוח יש לי מונחים חשובים שאני רוצה לקדם:

 

ביטוי נפחי חיפוש
Engagement rings 269,000 חיפושים חודשיים מארה”ב
Emerald cut engagement rings 30,000 חיפושים חודשיים מארה”ב

כדי להסביר לגוגל מי העמוד הראשי והמשמעותי יותר, הייתי רוצה שהוא יופיע בפירורי הלחם של העמוד ה”פחות חשוב”. ממש ככה:

כלומר, נרצה לייצר “רמות” בין קטגוריות בתוך האתר על פי סוג הביטוי (ביטוי גנרי, זנב ארוך) או על פי השיוך של קטגוריות לקטגוריות כוללניות יותר. הגיוני לא?
האופציה הזו היום לא קיימת באתרי שופיפיי, אבל אפשר להגדיר אותה באמצעות תוספים ייעודיים כמו breadcrumbs category.

שנחזור אליכם עם מידע נוסף?

בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים ולא חופרים 🙂

קידום אתר שופיפיי שלב אחרי שלב:

1. מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח הוא הצעד הראשון והבסיסי בתהליך הקידום. הוא מאפשר לזהות את המילים והביטויים שהקונים הפוטנציאליים מחפשים, וכך למקד את התוכן, חלוקת העמודים באתר והשיווק לקהל היעד המתאים. במאמר על מחקר מילות מפתח המלצנו על לא מעט כלים חינמיים ובתשלום כדי לבצע את השלב הזה באופן מיטבי.

2. אופטימיזציה לתוכן האתר

תוכן איכותי ומותאם למנועי חיפוש הוא קריטי לשיפור הדירוג של האתר בתוצאות החיפוש. תוכן עשיר ומעניין מסייע למשוך מבקרים לאתר, להגדיל את זמני השהיה וה-Engagement של הגולשים וגם מעודד אותם לבצע רכישות. צרו תוכן מקורי וייחודי עבור כל דף מוצר, כולל תיאורי מוצרים מפורטים, קטגוריות בלוגים ומאמרים. ניתן לערוך את התוכן בממשק שופיפיי תחת לשונית “מוצרים”, “קטגוריות”  ו”דפים”.

2. אופטימיזציה לתגיות מטה

תגיות מטה-טייטל ומטה-דסקריפשן הן דלת הכניסה של הגולשים ממנוע החיפוש לאתר ולכן הן צריכות להיות ממוקדות, מניעות לפעולה, כוללות את הביטויים הרלוונטיים לקידום כל עמוד, באורך הנכון וכמובן – ייחודיות.

במצב האידאלי כך זה יופיע בגוגל:

דוגמא לאופטימיזציה של תגיות מטה לאתר שופיפיי

אנחנו ממליצים על תוסף Yoast לשופיפיי, המאפשר לשנות תגיות מטה, להסיר עמודים מאינדוקס בצורה נוחה, להגדיר תבניות מטה טייטל ודסקריפשן לעמודים לפוסט טייפ שונים ולשנות הגדרות נוספות לשיפור תקציב הזחילה באתר.

3. אופטימיזציה טכנית של האתר

אופטימיזציה טכנית מבטיחה שהאתר נטען במהירות, מתאים למכשירים ניידים אבל גם שתקציב הזחילה באתר מנוהל בצורה יעילה ולא מתבזבז על קישורים לא תקינים, שהיררכיית הכותרות והקטגוריות מוגדרת בצורה נכונה ושכל הפרמטרים הטכניים מוגדרים כמו שצריך.

אופטימיזציה טכנית נכונה תורמת לשיפור חוויית המשתמש ובעיקר למיקום האתר בתוצאות החיפוש. כתבנו מאמר מפורט שבו התייחסנו לעשרות הסעיפים באופטימיזציה הטכנית שאנחנו מבצעים ללקוחות שלנו, וכמובן שאת כולם ניתן ליישם בשופיפיי עם הכלים הנכונים.

4. בניית קישורים פנימיים וחיצוניים

קישורים פנימיים מסייעים למשתמשים לנווט באתר בקלות ומסייעים לגוגל גם להבין את הקשרים בין העמודים והביטויים השונים. קישורים חיצוניים מאתרים אמינים משפרים את סמכות האתר בעיני מנועי החיפוש.

בממשק שופיפיי, ניתן להוסיף קישורים פנימיים בתיאורי המוצרים והמאמרים. לבניית קישורים חיצוניים, ניתן לפנות לאתרים רלוונטיים ולבקש קישור חזרה לאתר שלכם. אנחנו מציעים חבילות משתלמות של קישורים חיצוניים  וגם שירות SEO מובנה לאתרי שופיפיי הכולל שילוב קישורים חיצוניים מאתרים חזקים.

5. קידום ברשתות חברתיות וגוגל שופינג

שיווק קבוע של האתר ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, אינסגרם, טיקטוק ישפר משמעותית את התנועה לאתר, יגדיל את המעורבות של הגולשים ויעזור לכם ליצור קהל קונים נאמן. בממשק שופיפיי, ניתן לחבר את האתר לחשבונות המדיה החברתית תחת לשונית “הגדרות” ו”ערוצי מכירה”.

גם אזור השופינג בחיפוש גוגל הוא שטח נדל”ן משמעותי שלא תרצו לפספס. צרו חשבון ב Merchant center, פרסמו את המוצרים שלכם בגוגל שופינג וקבלו חשיפה משמעותית אפילו יותר!

6. קידום מכירות עם מערכות דיוור

שימוש במערכות דיוור וניוזלטרים מאפשר לבעלי עסקים לתקשר בצורה ישירה עם הלקוחות, להציע מבצעים והנחות, ולספק תוכן שימושי שמחזק את הקשר עם הלקוחות ומעודד אותם לחזור ולבצע רכישות נוספות. שליחת תוכן רלוונטי ואישי ב-SMS ובמייל יכולה לשפר משמעותית את היקף הרכישות החוזרות מהאתר שלכם.

בממשק שופיפיי, ניתן לחבר את האתר כמעט לכל מערכת דיוור באינטגרציה פשוטה. ההגדרה נעשית דרך לשונית “הגדרות” ו”ערוצי מכירה”. לאחר החיבור, ניתן ליצור רשימות תפוצה, לעצב תבניות ניוזלטר ולתזמן שליחת מיילים לפי הצורך.

  1. יצירת רשימות תפוצה: חלקו את הלקוחות לרשימות לפי קריטריונים כמו היסטוריית רכישות, תחומי עניין ודמוגרפיה. כך תוכלו לשלוח תוכן מותאם אישית שיגדיל את ההמרות.
  2. עיצוב ניוזלטרים: עיצוב מקצועי ואסתטי של הניוזלטר ימשוך את תשומת לב הנמענים ויגרום להם לפתוח את המיילים ולקרוא את התוכן.
  3. תזמון שליחה: תזמון נכון של שליחת הניוזלטרים וה-SMS בהתאם לזמנים שבהם הלקוחות שלכם נוטים להיות פעילים, יגדיל את הסיכוי שהם יפתחו ויקראו את ההודעות.

דוגמאות לתוכן

  • מבצעים והנחות: שלחו ללקוחות קופונים והצעות מיוחדות לרכישות באתר, במיוחד בתקופות חגים או מבצעי סוף עונה. אחוזי הנחה נוספים לגולשים שנטשו את העגלה באמצע תהליך הרכישה מגדיל משמעותית את אחוז ההמרה ומצמצם את שיעור הנטישה.
  • תוכן שימושי: ספקו טיפים, מדריכים ומידע רלוונטי לגבי המוצרים שלכם. מנפו את המאמרים שפורסמו באתר ודוורו אותם לחברי המועדון, במינון הנכון 🙂
  • הודעות אישיות: שלחו ללקוחות ברכות ליום הולדת או הצעות אישיות שמבוססות על היסטוריית הרכישות שלהם.

7. מעקב וניתוח ביצועים

מעקב וניתוח ביצועים מאפשרים להבין מה עובד ומה יש לשפר. ניתוח נתונים מסייע לשפר את האסטרטגיות השיווקיות, לצמצם ערוצים שעובדים פחות ולהגדיל תקציב בעמודים שעובדים יותר.

בממשק שופיפיי, ניתן להשתמש בכלי הניתוח המובנים, כמו דוחות מכירות ותעבורה. כדאי גם לחבר את האתר לכלי ניתוח חיצוניים כמו Google Analytics למעקב מפורט יותר.

8. עדכונים ואופטימיזציה ב Ongoing

האלגוריתם של גוגל ומתעדכן כל הזמן, כדאי להישאר מעודכנים ולעדכן את האתר בהתאם. שיפורים מתמידים מבטיחים שהאתר יישאר תחרותי ורלוונטי. הצטרפו לקבוצות הרלוונטיות בפייסבוק ואל תישארו מאחור.

כמה קידום אתר שופיפיי יעלה?

אנחנו משתדלים להישאר חברה אמינה ומקצועית ולכן לא אוהבים לזרוק סכומים לאוויר. עלות קידום החנות שלכם תלוי ביעדים העסקיים שלכם, הביטויים שאתם מעוניינים לקדם, חוזק הדומיין שלכם בנקודת המוצא, כמות המשאבים (קישורים, תוכן) שהמתחרים משקיעים ועוד. עלות קידום אתרי איקומרס לרוב גבוהה יותר מאתרי תדמית בגלל האתגרים הטכניים וגם היקף העמודים באתר, ולכן לרוב יתחיל בסכומים של 3,500-4,000 ש”ח לחודש.

אם קראתם את כל מה שכתבנו עד עכשיו, כנראה שכבר הבנתם שאנחנו בריגו מקצוענים ולא מתביישים להגיד שאנחנו החברה המובילה בארץ לקידום SEO לאתרי שופיפיי. שנים של ניסיון עם פרויקטים ישראלים ובינלאומיים והיכרות עם כל הטרנדיים החדשים שיש לשופיפיי להציע, הפכו אותנו לספק האמין ביותר שתוכלו לבחור כדי לקחת את האתר שלכם ולהטיס אותו קדימה.

עוד מתלבטים? דברו איתנו ונקבע שיחת ייעוץ שבה נבין טוב יותר מה אתם צריכים ואיך אנחנו נוכל לעזור לכם 🙂

גילי ברוך-קלייסט

ראש מחלקת SEO בחברת ReGo Marketing. בת 28, בעלת תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים. מכירה את כל הסודות של מערכת וורדפרס, מאפיינת אתרים עוד לפני שתיית הקפה של הבוקר, ומחזיקה בגביע המדינה בניהול לקוחות. ניהלה בעבר את מחלקת הדיגיטל של חברת טופ-אדיו, ובמהלך שירותה הצבאי שימשה כמנהלת רשת ומדריכה. נוסף לכל אלה, זכתה באליפות באר שבע הפתוחה בריקודי סלסה עם הפרטנר הקבוע, ספיי, הכלב שלה.

אין תגובות

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *