Rego
כניסת לקוחות
דף הבית » פרסום בפייסבוק: כל הטיפים לבניית קמפיין מוצלח

פרסום בפייסבוק: כל הטיפים לבניית קמפיין מוצלח

SEO כללי תוכן
תוכן עניינים
  1. פרסום עסק בפייסבוק: למי מתאים ולמי לא?
  2. פרסום בפייסבוק לעומת גוגל: כל ההבדלים
  3. שיווק בפייסבוק: יתרונות וחסרונות
  4. עלויות: כמה עולה פרסום בפייסבוק?
  5. פרסום ממומן בפייסבוק: מה עושים לפני?
  6. איך מקימים את הקמפיין?
  7. אופטימיזציה לקמפיין
  8. לסיכום:

עם קרוב לשלושה מיליארד משתמשים, ממשק שפועל ביותר מ-70 שפות ופוטנציאל רווח של מאות אלפי שקלים בחודש – פלא שפייסבוק הייתה ונותרה פלטפורמת הפרסום מספר אחת? מיד תגלו כיצד בונים קמפיין מאפס אבל באמת כמו שצריך, אילו צעדים צריך לבצע כדי להבטיח שהקמפיין “נוסע” חלק ומה אפשר להשיג באמצעות הפרסום כדי לשדרג את הביזנס שלכם למדרגה הבאה.

פרסום עסק בפייסבוק: למי מתאים ולמי לא?

פייסבוק הוא פלפטורמה חזותית, משמע שהוא מבוסס מאוד על ראיית אלמנטים ולכן המיקוד שלו הוא בתוכן כתוב לצד תוכן ויזואלי. עם נתון כזה, מאוד קל להבין מדוע סטודיו לצילום או בעלת סדנאות אפייה ירצו לפרסם כאן וגם יצליחו בגדול. השאלה היא האם ישנם עסקים נוספים, עם עסק פחות ויזואלי ויפה לעין, שיוכלו למצוא כאן את מקומם.

ובכן, התשובה היא בהחלט כן! עם הרבה רצון ומעט יצירתיות, גם סוכן ביטוח פנסיוני ימצא כאן את מקומו ואפילו המכולת השכונתית שלכם. ובכלל, ככל שלעסק יש ערך לתת – יש לא מעט אנשים שירצו לקחת ובבוא היום גם יהפכו ללקוחות מן המניין.

כל עסק יכול לפתוח לעצמו דף עסקי ולנהל אותו לבד ולהשתמש גם בפיצ’רים ייעודיים לעסקים שנמצאים במערכת, בדגש על יצירת מסעות פרסום ממומנים על ידי פילוח קהלי היעד, תזמון הצגת המודעות, קביעת מטרות הקמפיין, עיצוב המודעה ועוד.

קידום בפייסבוק

פרסום בפייסבוק לעומת גוגל: כל ההבדלים

נתחיל ונאמר שפייסבוק וגוגל מהוות שתי פלטפורמות נפרדות לחלוטין, שמתחרות זו בזו אך לא משליכות במיוחד על הפרסום אחת של השנייה. בנסיבות האלה, יש עסקים שיצטרכו לפרסם בשתיהן כדי להגיע לקהל שלהם, בעוד שעסקים מסוימים יוכלו להסתפק רק באחת בהתאם לנוכחות הלקוחות והרגלי השימוש שלהם ברשת.

אז מה בכל זאת שונה בפרסום בפייסבוק יחסית לגוגל? הנה כמה נקודות מרכזיות:

  • גוגל מבוסס יותר על טכניקת המכירה PULL, בה אנחנו מושכים את הגולשים שחיפשו את השירות שלנו ומזמינים אותם לאתר/ דף נחיתה. לעומתו, פייסבוק פועל יותר בטכניקת PUSH שבה הפרסום “קופץ” למשתמש ומציע לו להתעניין במוצר שלנו.
  • הפרסום בפייסבוק ויזואלי יותר ביחס לגוגל, משמע שיש מקום לחשוב גם על הצד הגרפי של הדברים ולא רק על המלל.
  • הפרסום בגוגל מוכוון למעבר של הגולשים למקום אחר: בעוד שבפייסבוק אנחנו נשארים בפלטפורמה כדי להגיע לדף הפרסום או לפרופיל של המפרסם, מגוגל נצא ברגע שנמצא תוצאה שמעניינת אותנו ונחזור אליו רק אם נטשנו אותה בשל חוסר התאמה.
  • דרך התקשורת בגוגל שונה מזו של פייסבוק ומורכבת מהבנה עמוקה מאוד של הצרכים והשפה ברשתות החברתיות, בדגש על הדרך שבה הקהל שלכם מתקשר כשהוא נמצא בגוגל ודרך התקשורת שלו בתוך פייסבוק.
  • ממשק הפרסום של פייסבוק קשור גם לאינסטגרם, בעוד שגוגל יכולים להתאים לקמפיינים בג’ימייל וביוטיוב.

שיווק בפייסבוק: יתרונות וחסרונות

נדמה שבמציאות של 2022 אי אפשר לדבר על שיווק ופרסום מבלי להזכיר את פייסבוק, אבל כפי שאתם בוודאי מבינים – פרסום, גם אם הוא נוח וחסכוני או נגיש יותר לקהל, הוא עדיין עבודה קשה. הנה כל היתרונות והחסרונות במערכת הפרסום של פייסבוק ובמהות הפרסום בפלטפורמה בכלל:

יתרונות

  1. כוח העל של הפרסום בפייסבוק הוא היכולת לטרגט את הקהל כך שיצפה במודעה שמותאמת לו, עד לרמת ההתאמה ביחס למגדר של הגולש או המיקום הגיאוגרפי שלו. אפשר ליצור מודעות ספציפיות לקהל יותר רלוונטי ולבחור למי להציג את המודעה ומתי.
  2. מערכת הפרסום של פייסבוק גם שקופה לניהול, כך שאפשר לראות כמה אנשים נחשפו למודעה (מה שמסייע להבין את ניצול התקציב ולמטב אותו), כמה הקליקו עליה, כמה עברו מתוכה לדף הפרסום או לחצו על כפתור מסוים וכו’.
  3. בונוס עצום שיש רק לפייסבוק, הוא היכולת של המערכת לתרגם כל אינגייג’מנט לחשיפה. במילים אחרות – מספיק שגולש אחד עשה לייק למודעת הפרסום שלכם, כדי שהפעולה שלו תיחשף למעגל החברים שלו וכעת גם הם נחשפים לפרסום בעצמם ועשויים לייצר אינטראקציות עצמאיות עם התוכן.
  4. מערכת הפרסום של פייסבוק אמנם מופעלת בתשלום עבור הקמפיינים, אך תחזוקה וניהול הדף העסקי הוא לגמרי בחינם. דרך העמוד אפשר ליצור קשר הדוק וטוב עם הקהל, להגדיל את החשיפה והויראליות של העמוד עם הזמן ולצבור גולשים נאמנים וקבועים שמתחילים לזהות את העסק כמותג.

חסרונות

  1. לפייסבוק יש הרבה מאוד באגים שיוצרים בלת”מים במסעות הפרסום ולעתים מקשים ממש על הקמפיין לעלות לאוויר ולתפקד כראוי. צריך לקחת את זה בחשבון כשמתחילים לעבוד עם פייסבוק ולהצטייד כבר מהרגע הראשון בכל הידע ואנשי המפתח הנכונים לכם, כדי לזהות תקלות ולטפל בהן בזמן.
  2. תבניות הפרסום של פייסבוק מוגבלות, כך שהמודעות נראות פחות או יותר דומות זו לזו ואין הרבה מקום לתוכן אינטראקטיבי או שונה ברמת הפורמט והמבנה.
  3. למרות שיש ענפים שהתרחבו לממדים אדירים כמעט דרך פייסבוק בלבד, הפרסום עדיין מכיל CTR (יחס הקלקות) והמרה נמוכים בהשוואה לגוגל.
  4. הגולשים שכבר כל כך חשופים לפרסומות בכמות גדולה, רגילים להיחשף אליהן כ”רעש לבן” שלא מסיח אותם או מעורר את תשומת ליבם באופן מיוחד. למעשה, הפרסום בפייסבוק הוא אתגר אמיתי לגיבוש טכניקות לגיוס תשומת הלב של הגולשים ולא כולם מצליחים לעמוד בו בגבורה ולאורך זמן.

עלויות: כמה עולה פרסום בפייסבוק?

החדשות הטובות הן שהפרסום בפייסבוק יעלה כמה שתחליטו שהוא יעלה. זאת אומרת שאפשר לשים 500 ₪ על פרסום לחודש ואפשר לשלם גם 5,000 ₪ בחודש. המערכת תנצל את התקציב בהתאם למטרת הקמפיין, למשל: אם הגדרתם שמדובר בקמפיין סטנדרטי לאיסוף עוקבים, אז תחויבו לפי הקלקות על המודעה בטווח של 0.5-3 שקלים. אפשר גם לשלם פר חשיפות, כלומר להגדיר יעד של 1,000 חשיפות ולשלם תמורתו כ-30 ₪.

אופציה אחרת היא כמובן לשכור את שירותיה של חברת פרסום בפייסבוק, שתגבה מכם מחיר חודשי מסוים תמורת השירות. כאן העלויות נעות בין כמה מאות ועד כמה אלפי שקלים בחודש, תלוי בחבילת הפרסום ומה שעושים עבורכם: גרפיקה, כתיבת תוכן, מענה לפניות גולשים, ניהול מלא לעמוד, ניהול קהילה ועוד.

פרסום ממומן בפייסבוק: מה עושים לפני?

אז יש לנו את כל האינפורמציה כדי להתחיל. מה עכשיו? קודם כל, צריך לשים על השולחן את כל מנטליות העבודה שאתם רוצים לפעול לפיה: להגדיר את קהל היעד, לקבוע לעצמכם את שעות וימי העבודה על מערכת הפרסום, את היעדים המכירתיים או השיווקיים שתרצו להגיע אליהם וכו’.

מעבר לכל אלה, תידרשו לכמה הכנות ברמת התשתית כדי לבסס את עבודתכם בפייסבוק:

מוודאים נוכחות חזקה ברשתות חברתיות

דף עסקי מעוצב ופעיל בפייסבוק – הפרסום שלכם אמור להפנות את הגולשים לדף שבו אפשר להתרשם מהפעילות ומהאופי והנתונים שלה. הפרסום עצמו מקושר בכל מקרה לדף, כך שתצטרכו להקים אותו וגם להוסיף לו כמה פוסטים לפני שתתחילו לפרסם.

  • פרופיל אינסטגרם מעוצב ופעיל – כבר הזכרנו את הממשק המשותף של פייסבוק ואינסטגרם ולכן חשוב שגם האינסטגרם שלכם יהיה דומיננטי, עם גריד יפה ותוכן מתעדכן. המערכת מושכת את הגולשים מכאן ומכאן כך שלא מומלץ לוותר על זה.
  • לא חובה אך מומלץ – ערוץ טיקטוק ויוטיוב פעילים – נכון ששניהם לא בבעלות מטא (חברת האם של פייסבוק), אך מדובר בפלטפורמות שהצריכה המסחררת שלהן קובעת נכון להיום את הטון וכללי המשחק לפרסום ברשתות החברתיות. ניתן כמובן להוסיף לינק ליוטיוב שלכם ולהעלות סרטונים שהעליתם גם בטיקטוק והם ימשכו מכאן ומכאן את הגולשים הנכונים ובעיקר יחזקו את המותג והתדמית הכוללת שלכם.
  • מוודאים שיש הנעה לפעולה בפוסטים – מכירים את החוק הלא כתוב שלפיו מסעדה ריקה לא תתמלא כי מניחים שהיא לא מספיק טובה? החוק הזה פועל גם כאן ויש מאחוריו הרבה מרכיבים פסיכולוגיים. עודדו את הגולשים שלכם לשאול שאלות, לבדוק, להקליק, להאזין ולשתף את התוכן שלכם כדי להגביר מעורבות. פייסבוק כבר תמשוך לכאן לבד את כל הגולשים הסקרנים.

מוודאים שהאתר בנוי טוב ונמצא במקומות הראשונים בגוגל

הגולשים שלכם לא אמורים להישאר בדף העסקי, אלא להגיע ממנו למקום שבו מזמינים, קונים, מממשים ויוצרים קשר. במילים אחרות: אתר האינטרנט שלכם. זה הזמן להתחיל לארגן אותו ולוודא שכל מה שצריך לפעול בתוכו פועל מעולה, שמהירות הטעינה טובה, שהגרפיקה מושלמת והאתר מעביר את הגולש בדרך חווייתית ומדויקת עד היעד.

מעבר לכך, חשוב מאוד שהאתר יתברג גם במקומות ראשונים בגוגל. ומדוע? קודם כל כי בודקים אתכם: לקוח פוטנציאלי ירצה לדעת עליכם יותר ויכול להיות שלא יסתפק רק במה שאתם מפרסמים, אלא גם בטיב השירות בפועל. עניין נוסף הוא שבחיפושים בגוגל, הרבה פעמים יתקבלו תוצאות לעמודי פייסבוק.

סיבה שלישית היא כי זוהי אינדיקציה לאפקטיביות של האתר ולרמת האופטימיזציה שלו: אתר במיקומים גבוהים הוא בהכרח אתר טוב ויעיל יותר לגולשים. אם אתם לא בטוחים איך לעשות את כל זה ולוודא שהאתר שלכם “גוגל פרינדלי”, תוכלו להתחיל ללמוד ממש כאן את כל הבסיס על עולם ה-SEO וקידום אתרים בגוגל.

שנחזור אליכם עם מידע נוסף?

בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים ולא חופרים 🙂

איך מקימים את הקמפיין?

מגדירים את מטרת הקמפיין

מטרת הקמפיין תכתיב את הטון הפרסומי ואת האופן שבו תציעו את עצמכם לגולשים: האם המטרה היא לעבור לאתר שלכם ולרכוש מוצר? להירשם לשירות? למלא טופס יצירת קשר? לצבור עוקבים וקהל? מענה לשאלה יעזור לכם להקים קמפיין מנצח ולבחור כראוי את סוג המודעה, כפי שיפורט בהמשך.

מגדירים תקציב

אחרי בחירה בקמפיין המתאים ביותר, תעבור המערכת למסך התקציב. כאן אפשר להזין תקציב יומי או תקציב כולל לכל הקמפיין ולהגדיר לו תאריך סיום שבו הקמפיין ירד אוטומטית. שימו לב שהגדרת תאריך הסיום היא פעולה ידנית ולא אוטומטית – אם לא תשתמשו בה, הקמפיין ימשיך לרוץ עד שתכבו אותו ואז לא רק שהוא כבר עלול להיות לא רלוונטי, אלא שתקבלו חיוב מטורף בסיום החודש. כמובן שתוכלו לעצור את הקמפיין בכל שלב שתרצו ומכל סיבה שהיא.

מגדירים קהל יעד

“צביעת קהלים” היא מלאכה הרבה יותר מסובכת ממה שנדמה והיא הסיבה המרכזית לכך שנדרשתם קודם כל להגדיר את זהות הלקוחות ורק אחר כך להקים את הקמפיין. הנה כמה מההגדרות המרכזיות שיש לבחור במערכת:

  • גיל ומגדר – עליכם לסמן את טווח הגילאים שתרצו לפרסם עבורו. אם המוצר/ השירות שלכם פונה רק לאחד המינים, יש להגדיר גם את מין הגולש שאליו יגיע הפרסום. כמה מהגברים שקוראים את המדריך הזה נתקלו בפרסום לתחתוניות מחזור? כמה מהנשים שקוראות את המדריך הזה נתקלו בחשיבותה של בדיקת הערמונית? בין אם זה קרה לכם ובין אם לא, הנה לכם מקום שבו טעויות הופכות כל מותג רציני לקוריוז.
  • מיקום גאוגרפי – עליכם לסמן את רדיוס הפעילות הרלוונטי ביחס למקום השירות או מוקדי המכירה. כמובן שאפשר ליצור כמה מסעות פרסום, שכל אחד מהם מוכוון לאזור משלו למשל: תושבי ירושלים, תושבי המרכז וכו’. אם אתם חנות מקומית, תוכלו לבחור רק את הרדיוס הכי סמוך אליכם ולהתמקד בו בלבד.
  • תחומי עניין – כאן תצטרכו להזין את כל מה שמעניין את הלקוחות שלכם ולא בהכרח נוגע ישירות לתחום העסקי שלכם. לדוגמה, אם אתם חנות יצירה אז כדאי לטרגט גם סטודנטים ואנשי חינוך. אם אתם מציעים ייעוץ למשכנתאות אפשר לטרגט גם פיננסים, גם נדל”ן וגם עיצוב. אם יש לכם עסק לבישול בבית אפשר לפנות למתעניינים באוכל, מסעדות וכלי מטבח. וכן הלאה.
  • מצב משפחתי – האם אתם מוצר שהקהל שלו הוא רווקים? נשואים? הורים? פנסיונרים? אלמנים ואלמנות? מאורסים? גם כאן מומלץ ליצור מסעות נפרדים במקרה שיש לכם יותר מקהל טיפוסי אחד.

בוחרים סוג קמפיין

לפייסבוק יש מספר לא מבוטל של סוגי קמפיינים שאפשר לבחור וייתכן מאוד שכמה מהם יתאימו לכם, כך שההמלצה היא להתחיל את שלב הניסוי והטעיה, שבו תבדקו מה עובד יותר ופחות, עד שתתקבעו על הסוגים הרלוונטיים ביותר.

  • חשיפה למותג – זהו סוג המודעות שבו משתמשים כדי לצבור לייקים מגולשים שנחשפו לעמוד שלכם ורוצים להמשיך לראות אותו בפיד. שימו לב שהמטרה כאן היא לא “לאסוף כמה שיותר” אלא להיחשף למי שמתעניין בעמוד שלכם ורוצה להישאר עמו בקשר.
  • תנועה ולידים לאתר – אחת המטרות המרכזיות ביותר בכל עסק היא להזרים תנועה לתוך האתר או לדף נחיתה ייעודי, בהם הגולשים נרשמים לרשימת תפוצה, ממלאים טופס יצירת קשר, רוכשים מוצר וכו’. קמפיין זה מפנה את הגולשים מפייסבוק למקום המדויק באתר בו תבוצע הפעולה.
  • מודעות וידאו – מודעות אלה מציגות קטע וידאו שבו אפשר לצפות, או שולחות את הגולש לקטע וידאו במקום חיצוני. היתרון במודעות האלה הוא האינטראקציה שהן מייצרות עם הקהל והדרך שבה הן אוספות קהל מותאם אישית לרימרקטינג, שבו ניתן לטרגט מחדש את הצופים על בסיס פרק הזמן שבו צפו בסרטון.
  • מודעות קרוסלה – בפורמט הקרוסלה תוכלו לכלול 10 לינקים, קטעי וידאו, תמונות או קריאות לפעולה, מה שיתאים למי שרוצים למכור/ להציע כמה דברים בעת ובעונה אחת. מודעות מהסוג הזה גם טובות לניטור מה שעובד יותר או פחות בשלבים ההתחלתיים.
  • מודעות למכירת מוצרים או שירותים באתר אי קומרס – מודעות מסוג קאנבס וקולקציה מאפשרות לקהל לעיין בתמונות רבות, בדגש על האפשרות לפגוש שירותים ומוצרים מתוך האתר שלכם, רק מבלי להוציא את הגולש מתוך הפייסבוק. מודעות קאנבס הן זן אינטראקטיבי מאוד (במובייל בלבד), שבו הגולשים יכולים לעשות זום אין ואאוט או להטות את התמונה. מודעות הקולקציה מציגות כמות גדולה מאוד של מוצרים מתוך האתר שאותם אפשר לרכוש כאן ועכשיו בקלות. מדובר באפשרויות טובות מאוד למי שמעוניין לבצע קידום אתר איקומרס בצורה הטובה והמקצועית ביותר ולהתחיל למכור הרבה יותר.
  • מודעות דינמיות רימרקטינג – המודעה הדינמית מאפשרת לכם להגדיר למי מתוך כל מבצעי האינטראקציה הראשונית עם המוצר/ השירות שלכם צריך להמשיך ולפנות בהתאם להצעה ייחודית רק לו. זהו סוג הפרסום שמשתמש בפעולה קודמת שהמשתמש יצר (למשל נכנס לאתר, אבל לא לקח שום מוצר לעגלה) ומעודד אותו להמשיך לפעולה הבאה.
  • קמפיין להתקנת אפליקציות – זהו סוג המודעות שמעודד את הגולשים להתקין את האפליקציה שלכם, כאשר ניתן לבחור האם ליצור קמפיין להתקנה במובייל או להתקנה במחשב הנייח. כאן גם יש אפשרויות טרגוט רחבות ממש, למשל פנייה לבעלי מכשיר ספציפי, גרסת מערכת ההפעלה של המשתמש, להגדיר שהמודעה תוצג רק למי שמחובר ל-WIFI, לטרגט משתמשים במחשב ועוד.

מיקום הקמפיין

כעת תצטרכו להחליט היכן בדיוק יופיע הקמפיין לגולשים הפוטנציאליים ובהתאם לשיקולים אישיים שמערבים גם את הרצוי, אך גם את מה שאינו רצוי לכם. לדוגמה: אפשר להחליט שאתם רוצים להופיע בתוך הפיד של פייסבוק, אבל לא באינסטגרם. גם הפעם מומלץ למתחילים לבחור את כל המיקומים ולהתחיל לבדוק מה עובד יותר טוב ומה פחות.

  • פיד – הפיד הוא הלוח המרכזי, כלומר האזור שאותו אתם גוללים ופוגשים בו את התוכן העיקרי. כאן נמצאות עדיין עיקר הפרסומות הממומנות, משום שזהו האזור האסטרטגי ביותר שאליו הגולשים רגילים להימשך.
  • סטורי – הסטורי נמצא בחלק העליון של הפלטפורמה והוא נמחק לבד כעבור 24 שעות. כאן התוכן הרבה יותר אינטראקטיבי ומגוון, תוך שהגלילה נעשית הצידה במקום מטה ו”מנחיתה” את הפרסום שלכם בתצוגה שנפרסת על כל המסך של הגולש.
  • מסנג’ר – המסנג’ר הוא תיבת ההודעות הפרטיות של פייסבוק ותוכלו ליצור הודעה ממומנת שבה המודעות צצות בין יתר שיחות המסנג’ר או בין סטורי שבהם צפיתם, או ליצור קמפיין ממומן שמטרגט את מי שיצר בעבר קשר עם העסק דרך מסנג’ר. עוד אופציה היא ליצור קמפיין הנעה לפעולה שמעודד ללחוץ על כפתור מסנג’ר כדי להתחיל איתכם שיחה.
  • אינסטגרם – תוכלו להחליט האם אתם רוצים לכלול את הפרסום גם באיסטגרם, כאשר הבחירה גם כאן תהיה בין הפיד לסטורי. אפשר להחליט למשל להציג את המודעה בפיד של אינסטגרם ובסטורי של פייסבוק או להיפך.

פייסבוק אינסטגרם ומסנג'ר

תזמון הקמפיין

את הקמפיין אמנם ניתן לעצור בכל שלב, אך רצוי מאוד לתזמן אותו משתי סיבות: האחת כפי שכבר קראתם, היא כדי למנוע מצב של ריצת קמפיין לאורך זמן ארוך יותר ממה שרציתם וכך לשלם עליו הרבה יותר ובחלק מהמקרים גם לעורר בעיית אמון ותדמית (למשל קמפיין שמשתמש בסוגיה אקטואלית כלשהי וכעבור זמן מה זה פשוט נראה כאילו לעסק שלכם הייתה “הצתה מאוחרת”).

הסיבה השנייה היא כדי שיהיה לכם אינדיקטור לגבי ביצועי הקמפיין, ביחס למטרות ולתוכנית השיווקית שלכם. קמפיין שלא הגיע ליעדו בסיום התקופה יצטרך להיבחן בקפידה, אך אלה בדיוק הנקודות שמהם לומדים כיצד לשייף ולשכלל את הפרסום עם הזמן.

אופטימיזציה לקמפיין

אז איך משפרים את הביצועים שלנו בפרסום הממומן? מה צריך להסיק מכל המספרים שאנחנו מקבלים? ומה למען השם עושים עם קמפיין שהכל בו מוגדר מצוין, אבל מניב צרצרים?

אופטימיזציה היא עולם שלם שבהחלט תזדקק למדריך נפרד משלה, אבל יש לנו כמה כלים טובים שיעזרו לכם למקסם את הביצועים כבר עכשיו.

הראשון הוא לפרסם בכל מיקום ובמגוון סוגים ולהפריד כל מה שעובד מעולה ומביא תוצאות יפות לקמפיין משלו.

הכלי השני הוא להפריד קהלים באדסט, כדי שתוכלו לדעת במדויק מה עבד יותר.

טיפ נוסף הוא לתת לכל מודעה שם עם מספר וערך מזהה משלה, מה שיעזור לכם לדעת מה המודעה גם בלי להציג אותה (למשל: AD20 – elephant – desert – text). כמובן שצריך לסדר גם את שמות הקמפיינים – כך תוכלו להשוות בין ביצועי מודעות שונות ולבדוק איך קמפיין X עבד מול קמפיין Y והכי חשוב: לייצא את כל הנתונים לאקסל.

אופטימיזציה לקריאייטיב

עכשיו אפשר להתחיל להסתכל טוב יותר על ביצועי האדסט והקמפיין. מומלץ להתחיל לעשות זאת 24-48 שעות מרגע שיש לכם במערכת הפרסום מספרים קונקרטיים: להסתכל על העלות של כל מודעה, לכבות מודעות יקרות מאוד ולהדליק במקומן חדשות (המלצה: כדאי שכל אדסט יכיל 4-6 מודעות כך שבזמן אמת תמיד ירוצו לפחות שתיים). שימו לב שההמלצה המקצועית היא לא לכבות את כל האדסט אלא פשוט להוריד לו קצב אם הוא “אוכל” את התקציב אבל התפוקה שלו נמוכה.

את האופטימיזציה לקריאייטיב כדאי לעשות על השבוע האחרון כדי להישאר במעקב יעיל. גם אם המחיר לא עלה בשבוע הזה, תוכלו לזהות קבוצות שעומדות במחיר היעד לעומת כאלה שלא עומדות בו ולהגדיר להן את התקציב מחדש. שימו לב לעלייה פר חשיפה/ ליד/ קליק (בהתאם לסוג הקמפיין) ביחס לתוצאה ולתקציב היומי של המודעה.

אופטימיזציה להגדרות הקמפיין (קהל יעד, מגדר, גיל וכו’)

מעבר לאופטימיזציה השבועית, צריך לבצע אותה גם בצורה חודשית. כאן כדאי להשתמש בכלי של פייסבוק בשם Breakdown, שמאפשר לכם לנתח קמפיינים שעבדו ולראות היכן היו הכי הרבה המרות, אילו קבוצות גיל מתאימות ואילו יקרות מידי, מהן שעות ההמרה הכי מוצלחות ועוד.

מה עושים עם קמפיין שלא עומד במחיר היעד שקבענו? אפשר לשכפל אותו ולהזין את הגיל שכן עמד במחיר היעד, לצמצם ערים ויעדים שלא עמדו במחיר ונגסו בתקציב הרבה ממה שצריך, לשנות את הקהל ועוד.

הסוד לאופטימיזציה יעילה הוא ליצור הרבה מאוד קריאייטיב שיאפשר לכם להתייחס לא רק למספרים היבשים אלא גם לרעיונות שלא עבדו כמו שצריך ולהחליף אותם. כמובן שתצטרכו להנחיל כאן גם סדר וארגון מצוינים, להיות עקביים באופטימיזציה שלכם ונחושים להשתפר, עד שתמצאו את שביל הזהב.

לסיכום:

הרבה ניסוי וטעיה מנהיגים את ניהול הפרסום בפייסבוק בשלבים הראשונים, גם אם דאגתם לכל מה שצריך מראש וברור לכם אסטרטגית מיהו קהל היעד ומה תרצו לפרסם לו והיכן. בדומה לפרסום הממומן בגוגל, גם כאן כדי להתניע את הקמפיין המושלם צריך לעבור כברת דרך ולהתאזר בהרבה מוטיבציה וסבלנות, ללמוד כיצד להקים קמפיין שנראה ויושב טוב ואיך משיגים ממנו נתונים רלוונטיים להמשך העבודה.

בסופו של דבר, פרסום בפייסבוק צפוי להניב לכם תוצאות מדהימות לטווח ארוך ולייצר לכם חלק עיקרי מאוד מההכנסה השוטפת, לצד קהל אוהדים וצרכנים גדול שעוקב אחריכם באדיקות ונאמן לכם גם בתקופות קשות.

גילי ברוך-קלייסט

ראש מחלקת SEO בחברת ReGo Marketing. בת 28, בעלת תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים. מכירה את כל הסודות של מערכת וורדפרס, מאפיינת אתרים עוד לפני שתיית הקפה של הבוקר, ומחזיקה בגביע המדינה בניהול לקוחות. ניהלה בעבר את מחלקת הדיגיטל של חברת טופ-אדיו, ובמהלך שירותה הצבאי שימשה כמנהלת רשת ומדריכה. נוסף לכל אלה, זכתה באליפות באר שבע הפתוחה בריקודי סלסה עם הפרטנר הקבוע, ספיי, הכלב שלה.

אין תגובות

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *